18.7.2024

Web development

Kako je nastala web stranica za Wall Stories

Filip Hrkać

Web dizajner

Svaka priča zaslužuje biti ispričana na način koji privlači, inspirira i angažira publiku. Upravo to je bio cilj kada smo se upustili u avanturu kreiranja web stranice za Wall Stories, jedinstvenu platformu koja bilježi i dijeli najljepše priče sa zidova vaših domova.

Vizija iza zidova

Wall Stories je projekt koji transformira obične zidove u platna ispunjena uspomenama, umjetnošću i pričama. Bilo da se radi o personaliziranim zidnim tapetama, muralima ili fotografijama, Wall Stories unosi toplinu i osobni pečat u svaki prostor. Naš zadatak bio je ovu viziju pretočiti u digitalni format – kreirajući web stranicu koja ne samo da odražava estetiku i duh brenda, već i pruža korisnicima intuitivno i ugodno iskustvo.

Proces kreiranja

Razumijevanje branda

Prvi korak u našem procesu bio je duboko razumijevanje Wall Stories branda. Održali smo nekoliko sastanaka s timom Wall Stories kako bismo razumjeli njihovu misiju, vrijednosti i jedinstvene aspekte njihovih proizvoda. Ovo nam je omogućilo da stvorimo osnovu za kreiranje stranice koja vjerno predstavlja njihov rad.

Dizajn inspiriran pričama

Inspirirani umjetničkim djelima koja Wall Stories kreira, odlučili smo se za čist, elegantan i vizualno bogat dizajn. Koristili smo paletu boja koja odražava toplinu i kreativnost, s fokusom na velike, visoko kvalitetne slike koje omogućuju posjetiteljima da zaista osjete ljepotu i detalje svakog djela.

Intuitivna navigacija

Kreirali smo jednostavnu, ali efikasnu navigaciju koja omogućuje posjetiteljima da lako pronađu informacije o proizvodima, uslugama i inspiraciji za vlastite projekte. Korištenje responzivnog dizajna osiguralo je da stranica funkcionira besprijekorno na svim uređajima, od stolnih računala do mobilnih telefona.

SEO i optimizacija performansi

Kako bi Wall Stories bio vidljiv široj publici i lako pronađen putem tražilica, implementirali smo najnovije SEO prakse. Također smo optimizirali performanse stranice kako bi se stranice brzo učitavale, što poboljšava korisničko iskustvo i pozitivno utječe na SEO rangiranje.

Rezultat

Zahvaljujući bliskoj suradnji s timom Wall Stories i našim stručnim znanjima u oblasti web dizajna i razvoja, kreirali smo stranicu koja vjerno prenosi njihovu strast i umjetnost. Rezultati su odmah postali vidljivi – povećan broj posjeta, produženo vrijeme provedeno na stranici i pozitivni komentari korisnika koji hvale estetiku i funkcionalnost nove stranice.

Ponosni smo na ovaj projekt, koji je još jedan dokaz naše posvećenosti kreiranju web stranica koje ne samo da izgledaju sjajno, već i pružaju izuzetno korisničko iskustvo. Wall Stories sada ima digitalnu platformu koja omogućuje svima da otkriju i unesu umjetnost i priče u svoje domove.