11.8.2023

Web development

10 najčešće postavljenih pitanja prilikom izrade web stranice

Filip Hrkać

Web dizajner

U današnjem digitalnom okruženju, izrada web stranice je temelj uspješnog poslovanja, osobna iskaznica Vaše tvrtke ili obrta. Neovisno o tome jeste li individualac, startup ili veća tvrtka, razumijevanje procesa i ključnih pitanja tijekom izrade web stranice od ključne je važnosti. U ovom članku, pokušat ćemo osvijetliti najvažnije aspekte kako biste se osjećali sigurno i informirano tijekom cijelog procesa.

1. Koliko vremena je potrebno? Izrada web stranice je kreativan proces, no uz dobru organizaciju, obično nam treba oko 3 tjedna za izradu prve verzije web stranice temeljenu na materijalima koje nam dostavite. Ova verzija omogućuje Vam da vidite inicijalni dizajn i strukturu. Javite nam se odmah!

2. Kako funkcionira proces izrade? Naš pristup procesu izrade temelji se na suradnji. Prvo, šaljemo Vam detaljan upitnik koji nam pomaže razumjeti Vaše potrebe, ciljeve i estetske preferencije. Zatim krećemo s kreiranjem strukture i dizajna. Nakon otprilike 3 tjedna, prezentiramo Vam prvi dizajn. Vaši povratni komentari pomažu nam uskladiti dizajn s Vašim vizijama. Ovdje pročitajte najbitnije stavke pri izradi web stranice.

3. Kolika je ukupna cijena? Cijena izrade web stranice je varijabilna jer ovisi o mnogo faktora. Za statičnu web stranicu, cijene se kreću u rasponu od 700 do 1000 eura, dok za web trgovine cijene variraju od 1300 do 2000 eura. Važno je napomenuti da su ovo prosječne cijene. Razni čimbenici, poput dodatnih funkcionalnosti i dizajnerskih zahtjeva, mogu utjecati na cijenu. Preporučujemo da nas kontaktirate kako bismo se mogli upoznati s Vašim specifičnim potrebama i pružiti Vam točnu cijenu.

4. Hoće li moja stranica biti mobilno prilagodljiva? Apsolutno. Svi projekti koje radimo razvijeni su tako da je mobilna responzivnost jedan od ključnih faktora jer više od 70% ukupnog prometa web stranica dolazi s mobilnih uređaja.. Osiguravamo da vaša stranica besprijekorno radi na svim uređajima, od pametnih telefona i tableta do računalnih monitora.

5. Kako će se osigurati sigurnost stranice? Sigurnost je ključna. Osim redovitih ažuriranja, koristimo SSL certifikate kako bismo šifrirali komunikaciju između korisnika i Vaše web stranice. To pomaže zaštititi osjetljive podatke i izgraditi povjerenje kod posjetitelja.

6. Kako će se postići dobra vidljivost na tražilicama? Postizanje dobre vidljivosti na tražilicama zahtijeva strateški pristup. Uključuje optimizaciju web stranice, prilagodbu sadržaja za ključne riječi relevantne za Vašu industriju i izgradnju relevantnih vanjskih veza. Naš tim koristi najnovije tehnike kako bi Vaša stranica imala bolju prisutnost na tražilicama.

7. Hoće li moja stranica biti integrirana s drugim sustavima? Da, svakako. Naši projekti često uključuju integraciju s različitim alatima i sustavima poput CRM-a i e-pošte. Ovo Vam omogućuje da centralizirate upravljanje podacima i komunikacijom.

8. Kako se rješavaju naknadne izmjene i podrška? Naknadne izmjene i podršku tretiramo ozbiljno. Na raspolaganju smo da Vam pomognemo u bilo kojem trenutku. Nakon lansiranja, možete odlučiti raditi samostalne promjene ili angažirati nas da se pobrinemo za sve ono što je potrebno.

9. Kakva je politika povratka novca? Želimo da se osjećate sigurno. U slučaju nezadovoljstva, garantiramo potpuni povrat novca.

10. Mogu li samostalno ažurirati web stranicu? Naravno! Naši projekti često uključuju jednostavan sustav upravljanja sadržajem (CMS) koji Vam omogućuje jednostavno ažuriranje stranice, dodavanje novih sadržaja i više.

Kao tvrtka s gotovo stotinu odrađenih projekata iza sebe, razumijemo važnost svake faze izrade web stranice. S uvjerenjem da se svako pitanje i briga može adekvatno adresirati, Vaša prisutnost na internetu bit će dobro postavljena i spremna za uspjeh. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili su Vam potrebne još neke informacije, slobodno nas kontaktirajte. Radujemo se suradnji!