21.6.2024

Marketing

Kako Google recenzije mogu povećati promet vašeg restorana

Tino Kožul

Voditelj projekata

Prisutnost na internetu je ključna za uspjeh svakog restorana. Jedan od najmoćnijih alata za povećanje prometa i privlačenje novih gostiju su Google recenzije. Evo kako one mogu pozitivno utjecati na vaš restoran i kako ih možete iskoristiti za maksimalni učinak.

Povećanje vidljivosti

Google recenzije igraju ključnu ulogu u rangiranju vašeg restorana u pretragama. Što više pozitivnih recenzija imate, veće su šanse da će vaš restoran biti među prvima prikazan kada potencijalni gosti traže mjesto za ručak ili večeru. Visoko rangiranje na Googleu znači veću vidljivost i priliku da privučete više posjetitelja.

Izgradnja povjerenja

Recenzije pružaju autentične povratne informacije od stvarnih gostiju. Kada potencijalni gosti vide pozitivne recenzije, povećava se njihovo povjerenje u vaš restoran. Ljudi često donose odluke o posjeti restoranu na temelju mišljenja drugih, a pozitivne recenzije mogu biti ključne u privlačenju novih gostiju.

Bolje razumijevanje gostiju

Recenzije vam omogućuju da saznate što vaši gosti vole, a što ne. Ovo je vrijedna povratna informacija koja vam može pomoći da poboljšate svoju ponudu i uslugu. Redovitim pregledavanjem recenzija, možete prepoznati područja koja zahtijevaju poboljšanje i brzo reagirati na probleme, što će rezultirati zadovoljnijim gostima i boljim ocjenama.

Povećanje angažmana

Odgovaranje na recenzije pokazuje da cijenite mišljenje svojih gostiju. Bez obzira na to jesu li recenzije pozitivne ili negativne, vaša interakcija s gostima pokazuje da vam je stalo do njihovog iskustva. Ovaj angažman može potaknuti goste da se vrate i preporuče vaš restoran drugima.

Besplatna reklama

Svaka recenzija je oblik besplatne reklame. Kada gosti pišu o vašem restoranu, oni zapravo promoviraju vaš posao. Pozitivne recenzije privlače nove goste i stvaraju dobar dojam o vašem restoranu, što može rezultirati povećanim prometom i profitom.

Kako potaknuti goste na pisanje recenzija?

Zamolite za recenziju: Nakon što gosti završe s obrokom, ljubazno ih zamolite da ostave recenziju ako su bili zadovoljni uslugom. Možete im ponuditi mali popust ili besplatni desert kao znak zahvalnosti.

Olakšajte proces: Postavite QR kodove na račune ili jelovnike koji vode direktno na stranicu za recenzije vašeg restorana na Googleu.

Angažirajte osoblje: Osoblje može suptilno podsjetiti zadovoljne goste na važnost recenzija tijekom njihove posjete.

Kako bi vam olakšali prikupljanje recenzija, jt-digital nudi inovativne NFC Review Kartice. Ove kartice omogućuju vašim gostima da brzo i jednostavno ostave recenziju jednostavnim prislanjanjem telefona na karticu, čime se otvara stranica za recenziju vašeg restorana na Googleu.