22.3.2024

Marketing

Kako newsletteri mogu unaprijediti Vaše poslovanje?

Tino Kožul

Voditelj projekata

U današnjem brzom i digitalnom svijetu, gdje svatko ima pristup ogromnoj količini informacija, ključno je izdvojiti se. Newsletteri, kao alat digitalnog marketinga, nude jedinstvenu priliku za izgradnju dubokih odnosa s vašom ciljnom publikom.

Jedna od glavnih prednosti newslettera je sposobnost izgradnje i održavanja odnosa s vašim klijentima. Redovitim slanjem relevantnog sadržaja, vaši pretplatnici osjećaju da imate vremena i resursa posvećenih upravo njima. To stvara osjećaj lojalnosti i povjerenja, što je temelj za dugotrajne odnose s klijentima. Učestalim kontaktom s vašim pretplatnicima, newsletteri drže vaš brand “na vrhu uma”. Kad god im bude potreban proizvod ili usluga koju nudite, velika je vjerojatnost da će se prvo sjetiti vas, umjesto da traže alternative.

Za razliku od društvenih mreža, gdje su vaše objave podložne algoritmima koji određuju što će korisnici vidjeti, newsletteri idu direktno u inbox vaših pretplatnika. To daje kontrolu nad porukom i osigurava da vaš sadržaj zaista dopire do vaših klijenata. Newsletteri su izvrsni za vođenje potencijalnih klijenata kroz prodajni lijevak. Počevši od edukativnog sadržaja koji ih uvodi u vaše područje poslovanja, preko detaljnijih informacija o proizvodima/uslugama, sve do akcijskih ponuda koje potiču na kupnju. Svaki klik, otvaranje ili pretplata na newsletter pruža vrijedne podatke o interesima vaših klijenata. Analizom ovih podataka možete bolje razumjeti što vaša ciljna publika želi i prilagoditi svoje buduće kampanje kako biste poboljšali angažman i konverziju.

Ako još niste iskoristili puni potencijal newslettera, sada je pravo vrijeme da započnete. jt digital stoji vam na raspolaganju s resursima, znanjem i iskustvom potrebnim za lansiranje uspješnih newsletter kampanja koje će vaše poslovanje podići na novu razinu.